art
 

Värmlands Gilles vårprogram 2017.  (Höstprogrammet återfinns här i början av sept.)

 
                                                                                


 

1. Vårens  första programpunkt är ett föredrag i serien "En värmlänning berättar" tisdag 7 februari kl. 1900. Gästtalare är Stig Hedlund, som varit informationsdirektör på Stora Kopparberg i Falun och samtidigt verksam inom Riksidrottsförbundet, RF, som internationell sekreterare och kom därigenom att bli en av initiativtagarna till ansökan om vinterolympiska spel i Falun/Åre. Han är dessutom starkt förankrad i Värmland och son till en av de över landet välkända stålbyggarbröderna Hedlund från Munkfors, och som sådan suttit som familjens representant i Petrus och Augusta Hedlunds stiftelse, som årligen delar ut ca 8 milj. kronor till medicinska forskningsprojekt och humanitär verksamhet. Titeln på hans föredrag är "Av värmländsk härkomst - en resa genom livet utan gränser".
Plats: Biblioteket Värmlands nation.
Det finns hiss på nationen om trappan upp till övervåningen känns för jobbig. Var vänlig meddela vid anmälan om hiss behövs.
Efter föredraget serveras kaffe/te och semla.
Pris:
Föredrag inkl. fika 90 kr för medlem och 100 kr för gäst.
Anmälan
till Siv Asplund Peiro senast 5 februari, antingen på tel. 070-6689749, till hennes e-mailadress siv.asplund@tongi.se eller via vår  hemsida www.varmlandsgille.se.
Hjärtligt välkomna och tag gärna med gäster.

2. Årsstämma med Tranafton onsdag 8 mars kl. 1830.
Lokal: Värmlands nation.
Programmet inleds med årsstämma.
Därefter vidtar tranaftonsmiddagen, tillagad av Värmlands nations klubbverk. I middagen ingår varmrätt, 2 glas vin+vatten,efterrätt och kaffe. Tranorna kommer naturligtvis att hedra oss med besök även i år. Kvällens underhållning består av musik framförd av Björn Ringström och Gunnel Fagius.

Pris:
 300 kr för medlem och 325 för icke medlem.
Anmälan: Senast 1 mars
till Siv Asplund Peiro tel. 070-6689749 eller till hennes e-adress siv.asplund@tongi.se eller via föreningens hemsida www.varmlandsgille.se.
Alla medlemmar är välkomna samt även gäster.

3. Ännu en kväll med "En värmlänning berättar" onsdag 5 april kl. 1900.
Denna gång kåserar och sjunger Olle Österling under rubriken "Värmländska visor från Värmlandsnäs till Turkiet...". Han ackompanjeras av sin bror Ulf Österling. Olle, som är från Karlstad, fick smak på kultur redan under sina första år på Herrhagsskolan i Karlstad och därefter som lärare och lärarutbildare. Nu är han ledamot av Frödingsällskapets styrelse och ordförande i i föreningen Värmländsk kultur och därmed ansvarig utgivare för tidningen Värmländsk kultur. En mycket intressant och spirituell kväll väntar oss.
Kaffe/te och bakverk serveras efter föredraget.
Plats: Biblioteket Värmlands nation.
Pris: Föredrag inkl. fika 90 kr för medlem och 100 kr för gäst.
Tag gärna med någon vän.
Anmälan
senast 3 april till Siv Asplund Peiro tel. 070-6689749 eller till hennes e-adress siv.asplund@tongi.se eller via föreningens hemsida www.warmlandsgille.se.
Naturligtvis är gäster välkomna även denna gång.

4. Fröding-fika tisdag 22 augusti
Liksom tidigare år har vi inbjudits av Värmlands nation att deltaga i firandet av skaldens födelsedag. Samling sker på Värmlands nations trappa. Därefter tågar man gemensamt till Frödings grav, där tal och sång äger rum. Efter återkomst till nationen serveras kaffe, bakverk och punsch till ett facilt pris.
Anmälan senast 19 augusti på mail 3Q@varmlandsnation.se eller tel. 073-0761300. Kontrollera med nationen vilken tid för samling spm gäller denna dag.


 

 


 

art
startpage © varmlandsgille.se |